Analýza nabídky a poptávky v dopravě - Liška, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá analýzou nabídky a poptávky v dopravě. Teoretická část se zabývá významem a zvláštnostmi dopravy, charakteristikou nabídky a poptávky z makroekonomického hlediska a charakteristickou nabídky a poptávky v dopravě. Praktická část práce je zaměřena na analýzu nabídky a poptávky v jednotlivých druzích osobní i nákladní dopravy v ČR a na modelování v dopravě.
Analysis of supply and demand in transport
Keywords: dopravní infrastruktura; nabídka; poptávka; Modelování