Kvalita života obézních jedinců - Kánská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou kvality života obézních jedinců. Uvádí zejména zdravotní, psychické a sociální následky obezity, příčiny obezity, léčbu obezity, vnímání obezity od historie až po současnost a kvalitu života obézních lidí. Těžiště práce tvoří kvantitativní typ výzkumu uskutečněný s obézními jedinci navštěvujícími obezitologické poradny. Cílem výzkumu bylo formou dotazníků zmapovat zdravotní následky obezity a zjistit kvalitu života obézních jedinců.
Quality of Life in Obese Persons
Keywords: obezita; následky obezity; příčiny obezity; léčba obezity; kvalita života; obesity; consequences of obesity; causes of obesity; treatment of obesity; quality of life