Systém řízení výkonnosti v malém a středním podniku - Kašpar, Martin (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem diplomové práce je zhodnotit, jak měření výkonnosti v konkrétním malém a středním podniku přispívá ke strategickému řízení a ke změnám v podnikových systémech a procesech. První část práce je zaměřena na teoretické vysvětlení a definice pojmů souvisejících s tématem management výkonnosti. V následující analytické části je zpracována analýza sytému managementu výkonnosti ve společnosti TFA s.r.o. pomocí metody Balanced Scorecard. Na základě provedené analýzy jsou v závěru práce odhaleny slabiny společnosti a doporučené návrhy, které mají pomoci zdokonalit systém výkonnosti ve společnosti.
System of performance management in small and medium-sized enterprises
Keywords: balanced scorecard (BSC); balanced scorecard (BSC); systém řízení výkonnosti; klíčové výkonnostní ukazatele (KPI); total quality management; balanced scorecard (BSC); performance management system (PMS); key performance indicators (KPIs); small and medium-sized enterprises (SMEs); benchmarking