Syntéza a reaktivita tetrylénů obsahujících stericky náročný C,N-chelatující ligand - Tremmel, Jakub (Univerzita Pardubice, 2014)
Byla provedena literární rešerše na téma Synhéza a reaktivita tetrylénů obsahující stericky náročný C,N-chelatující ligand. Byl připraven stéricky náročny C,N-chelát LBr a byla připravena organocínatá sloučenina obsahující tento ligand. Dále byla prozkoumána reaktivita tohoto homoleptického stanylenu L2Sn.
Synthesis and reactivity of tetrylenes containing sterically demanding C,N- ligand
Keywords: Stanylen; CN-chelát; imin skupina; Stanylen; CN-chelate; imin chelate