Osazovací manipulátor - Novák, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací jednoduchého osazovacího manipulátoru. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části bakalářské práce je popsána deska plošných spojů, rozdíly v osazování SMD a THD součástek, prvotní představy o vzhledu a funkci osazovacího manipulátoru a v neposlední řadě jsou zde popsány jednotlivé součásti zařízení. V praktické části je popsán návrh a kompletní zhotovení osazovacího manipulátoru.
Pick and place machine
Keywords: desky plošných spojů; osazovací manipulátory; krokové motory; mikroprocesory; printed circuit boards; pick and place machines; stepper motors; microprocessors