Podniková logistika, její význam a vylepšení u vybraného podniku - Knapovský, Michal (Univerzita Pardubice, 2016)
Předmětem práce je analýza logistické činnosti ve společnosti Stavona, spol. s r. o. vyrábějící plastová a hliníková okna a dveře. V první části je popsán vývoj logistiky, její charakteristika a rozdělení. V této části jsou teoreticky vysvětleny zásoby v podniku a moderní metody řízení zásob. Druhá část práce aplikuje teoretické poznatky na reálný podnik Stavona, spol. s r. o. Cílem práce je vyhodnocení výsledků a návrh doporučení pro zlepšení logistické činnosti společnosti.
Business Logistics, its importance and improvements in a chosen company
Keywords: logistika; logistický řetězec; zásoby; řízení zásob; efektivnost řízení zásob; moderní metody řízení zásob; skladování; nákup; logistics; logistics chain; stock; stock management; efficiency of stock management; modern method of stock management; storage; purchase