Využití moderních instrumentálních metod v analýze vybraných provozních hmot pro silniční vozidla - Mikan, Jiří (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem této práce bylo ověření možnosti aplikace pokročilých instrumentálních metod - infračervené spektrometrie s Fourieovou transformací a ferrografie při posuzování stavu motorů a mechanických převodovek a v nich použitých olejů u různých druhů vozidel.
The use of modern instrumental methods in analysis selection services fluids for road vehicles
Keywords: tribotechnická diagnostika; motorové oleje; opotřebení povrchu; analytické metody