Svoboda v industriální společnosti v pojetí Ericha Fromma - Filip, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor v práci osvětluje pojem svoboda a vývoj jeho významového chápání od reformace přes kapitalismus až po člověka dnešní doby. Popisuje co znamená svoboda pro současného moderního člověka a proč a jak se jí snaží uniknout.
Freedom in the industrial society in the work of Erich Fromm
Keywords: svoboda; moderní společnost; humanismus; etika; Fromm, Erich