Analýza zadluženosti obcí v Královéhradeckém kraji - Blažková, Petra (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce je věnována analýze zadluženosti obcí v Královéhradeckém kraji. První část popisuje veřejnou správu a obec jako základní územní jednotku, vysvětluje pojmy týkající se jejího hospodaření. Další část se věnuje zadluženosti obcí, jmenuje možnosti krytí zadluženosti a nástroje k řešení zadluženosti. Poté je v diplomové práci krátce charakterizován Královéhradecký kraj, blíže se zaměřuje na hospodaření jeho jednotlivých obcí. Cílem je zhodnotit zadluženost obcí Královéhradeckého kraje s použitím statistických metod a navrhnout možné řešení zadluženosti obcí.
Analysis of municipal dept in Královéhradecký region
Keywords: Veřejná správa; územní samospráva; obec; rozpočet obce; zadluženost obce; dluhová služba; Public administration; local government; municipality; the budget of the municipality; municipal debt; debt service