The role of violence in Flannery O`Connor`s fiction - Rejnková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2002)
Násilí je jen jeden z mnoha aspektů, který provází tvorbu americké jižanské spisovatelky, píšící především v 50. letech tohoto století, Flannery O`Connor. Tato práce se snaží na tento aspekt její tvorby zaměřit, analyzovat ho a vysvětlit jakou funkci v její tvorbě zastává.
Aspekt násilí ve fikci Flannery O`Connor
Keywords: americká literatura; O`Connor, Flannery; povídky; rozbor literárního díla; násilí