Zdraví dutiny ústní u seniorů - Koutná, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá hodnocením stavu dutiny ústní u vybraného vzorku respondentů a je rozčleněna do dvou částí, teoretické a výzkumné. V první části jsou shrnuta teoretická východiska, která slouží jako podklad pro výzkumnou část, jejímž cílem bylo zjistit stav péče o dutinu ústní u vybraného souboru seniorů. Tato část vznikla na základě dat získaných kvantitativním průzkumem, který byl realizován za využití dotazníkového šetření. Pro doplnění informací získaných dotazníkem byly použity průzkumné rozhovory s několika respondenty. Na závěr práce jsou shrnuty výsledky celého průzkumu a diskutovány s dalšími zdroji. Nakonec jsou uvedena doporučení pro zlepšení zdraví dutiny ústní u vybraného vzorku seniorů.
Oral Health of Seniors
Keywords: senior; edukace; hygiena; dutina ústní; zubní náhrady; zdraví; senior; education; hygiene; oral cavity; denture; health