Vliv mikrovlnného ohřevu na kvalitu potravin - Hlaváčová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce se zabývá účinky mikrovlnného záření na základní složky potravin jako jsou bílkoviny, tuky a cukry, a také jejich působení na mikroorganismy.
The effect of microwave heating on the food quality
Keywords: Mikrovlnné záření; základní složky potravin; mikroorganismy; Microwave radiation; major food ingredients; microorganisms