Vnímání profese porodní asistentkou - Ložanová, Kamila (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá subjektivním vnímání profese porodních asistentek pracujících na porodním sále. Jedná se o teoreticko-průzkumnou práci. Teoretická část přibližuje historii porodní asistence, definuje profesi porodní asistentky a jejich vzdělání, a věnuje se vnímání a faktorům ovlivňující tuto profesi. V průzkumné části diplomové práce byl proveden průzkum pomocí nestandardizovaného dotazníku, který analyzoval, jak porodní asistentky vnímají svou profesi. Hlavním cílem práce bylo zjistit subjektivní vnímání profese porodními asistentkami pracujícími na porodním sále.
Profession perception by a midwife
Keywords: porodní asistentka; profese; vnímání; ovlivňující faktory; midwife; profession; perception; influencing factors