Srovnání právní úpravy účetnictví v České republice s právní úpravou v zahraničí se zaměřením na právní úpravu ve Spolkové republice Německo - Barešová, Aneta (Univerzita Pardubice, 1998)
V práci se poukazuje na respektování ekonomického a právního prostředí státu při tvorbě účetních norem, osnov a směrnic.
The Comparison accounting legal proceedings in the Czech Republic to abroad with a view to proceedings in the Federal Republic of Germany
Keywords: účetnictví; mezinárodní harmonizace účetnictví; německý obchodní zákoník