Rekurzivní algoritmy v teorii grafů - Pátek, Matěj (Univerzita Pardubice, 2023)
Algoritmy z teorie grafů mají velké použití např. v logistice, plánování projektů a v různých typech sítí. U některých algoritmů se nevyhneme rekurzi - tedy rozkladu problému na podproblémy. Cílem práce bude studium rekurzivních grafových algoritmů a jejich použitelnosti na konkrétních úlohách. Jako příklad uveďme např. určení všech možných maximálních toků v síti či určení všech nejkratších cest. Cílem teoretické části bude popis rekurzivních grafových algoritmů. Cílem praktické jejich implementace ve vlastní aplikaci.
Recursive algorithms in graph theory
Keywords: Java; algoritmy; rekurze; grafy; hloubka; šířka; detekce kružnic; vrchol; hrana; Java; algorithm; recursion; graph; depth; breadth; circle detection; node; edge