Hodnocení kvality péče dětmi hospitalizovanými pro onkologické onemocnění - Chytilová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato diplomová práce je zaměřena na hodnocení kvality péče dětmi hospitalizovanými pro onkologické onemocnění. Práce se skládá z části teoretické a výzkumné. Teoretická část vymezuje pojem kvality péče z pohledu dětských pacientů, nejčastější onkologická onemocnění charakteristická pro dětský věk a multioborový tým. Výzkumná část práce je provedena formou kvantitativně kvalitativního výzkumu. Výzkum probíhal prostřednictvím standardizovaného dotazníku, který se týkal spokojenosti dětí s poskytovanou péčí a je doplněný dvěma rozhovory se zdravotnickým personálem z kliniky dětské onkologie. V závěru práce jsou uvedeny výsledky šetření, připomínky k výsledkům a doporučení pro zlepšení fungování v některých oblastech.
Quality of care assessment by Children hospitalized for oncological diseases
Keywords: kvalita péče; hodnocení spokojenosti; hospitalizované děti; onkologické onemocnění; quality of care; satisfaction assessment; hospitalized children; oncological diseases