Liběchov a jeho stavební a sochařské památky pohledem památkové péče - Stinková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zabývá stavebními a sochařskými památkami v Liběchově (okr. Mělník). Práce je zaměřena na vybrané památky, které jsou hodnocené z hlediska umělecké a kulturněhistorické hodnoty. Jedná se o zhodnocení jejich stavu a návrhu pro následnou památkovou péči. Nedílnou součástí práce je i historický vývoj obce a dopad turismu na současnou podobu památek.
Liběchov and its Architectural and Sculptural Monuments from the Monument Care Point of View
Keywords: Liběchov; památková péče; památky; Veith, Antonín; Levý, Václav; umění; turismus; Liběchov; heritage and building services; monuments; Veith, Antonín; Levý, Václav; art; tourism