Hmotnostní spektrometrie v dopingové analýze - Mikulčíková, Petra (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá využitím extrakční techniky - extrakce kapalina-kapalina - pro analýzu zakázaných látek a jejich metabolitů v moči, jejich následnou identifikaci případně kvantifikací pomocí plynové či kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní detekcí.
Mass spectrometry in doping analysis
Keywords: steroidy; doping; Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; plynová chromatografie; derivatizace; validace