MOŽNOSTI PROSTŘEDÍ MATLAB PRO OPTIMALIZACI A PROGRAMOVÁNÍ ROBOTŮ STÄUBLI - Fridrich, Jan (Univerzita Pardubice, 2021)
Cílem práce je najít možnosti řízení robota Stäubli TX2 z prostředí Matlab a vytvořit ukázkovou aplikaci pro řízení. Dále pak seznámit se s nástrojem Optimize Lab pro optimalizaci robotů vyvinutou společností Stäubli. Teoretická část je zaměřená na seznámení se s roboty. V praktické části je popsán vzhled a funkce aplikace a samotné programové řešení. Následně jsou představeny možnosti Optimize Lab na ukázkové aplikaci.
OPTIMIZATION AND PROGRAMMING OF STÄUBLI ROBOTS IN MATLAB ENVIROMENT
Keywords: Matlab; Stäubli; SRS; TX2; socket; Matlab; Stäubli; SRS; TX2; socket