Závislost následného výboje v limbickém systému na intervalu mezi elektrickými podněty - Jahodová, Jana (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce porovnává parametry následného výboje v závislosti na interstimulačním intervalu. Byla sledována a porovnávána výška a délka následného výboje při použití interstimulačního intervalu 5 a 15 minut. Následný výboj byl vyvolán ve dvou strukturách tzn. v hippokampu a Meynertově jádru, pomocí elektrických impulsů o frekvenci 8 Hz. Hodnoty výšek a délek následných výbojů byly měřeny v záznamu elektroencefalografické aktivity. Rozdíly při užití různých intervalů byly vyhodnoceny statistickxy Kruskal-Wallisovým testem.
The dependence of afterdischarges in the limbic system on intervals between electric stimuli
Keywords: limbický systém; Epilepsie; elektroencefalogram; následný výboj