Vývoj příjmů a výdajů územní samosprávy ČR - Fauler, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá vývojem příjmů a výdajů územní samosprávy ČR, přičemž jsou pro samotnou analýzu zvoleny údaje o hospodaření obcí pardubického a chrudimského okresu v období let 2002 až 2004. Úvodní část se stručně zabývá obecnou charakteristikou příjmů a výdajů územní samosprávy ČR, včetně popisu finančního systému na úrovni územní samosprávy a rozpočtové skladby, která je platná na území ČR. Další část se soustřeďuje konkrétně na analýzu příjmové a výdajové stránky rozpočtů obcí pardubického a chrudimského okresu, potažmo Pardubického kraje. Závěrem práce posuzuje vývoj příjmové a výdajové stránky územních rozpočtů, procentuálně vyjadřuje a komparuje zjištěné údaje v jednotlivých letech sledovaného období.
Development of earnings and expenses of municipality in CR
Keywords: Územní samospráva; příjmy; výdaje; obecní rozpočty; veřejné rozpočty; příjmy rozpočtu; výdaje rozpočtu; financování obcí; komparace; obce; kraje