Problematika obsahu mikronutrientů v biologickém systému při čištění průmyslových odpadních vod - Schrottová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá odstraňováním dusičnanů z modelové odpadní vody po přídavku čtyř vybraných mikronutrientů. Sledovány byly také další faktory, které mají vliv na denitrifikaci. V teoretické části je věnována pozornost rozdělení vod a možnostem čištění odpadních vod. Pozornost byla věnována vlivu mikronutrientů na činnost aktivovaného kalu. V praktické části jsou uvedeny a diskutovány výsledky jednotlivých experimentů. Bylo prokázáno, že přídavek Fe, Mn a Mo do systému má pozitivní vliv na účinnost denitrifikace, naopak přídavkem Co se účinnost denitrifikace snížila.
Problems of micronutrients content in a biological system in industrial
Keywords: aktivovaný kal; biologické čištění odpadních vod; denitrifikace; mikronutrienty; activated sludge; biological wastewater treatment; denitrification; micronutrients