Možnosti upevnění nákladu na ložnou plochu vozidla vzhledem k bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích - Šenkeřík, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je zaměřena na metody zabezpečení nákladu, které jsou v současné době používané v silniční nákladní dopravě. V první části práce jsou popsány možnosti uložení a upevnění nákladu. V druhé části práce provedu experiment zhodnocující bezpečnost použití poškozených upevňujících přípravků a vliv přídavné podložky.
Options of mounting cargo to the loading area of a vehicle relative to the road traffic safety
Keywords: náklad; bezpečnost; silniční doprava; upevnění; sklopné plošiny; cargo; safety; road transport; fixing; folding platforms