Možnosti snížení nákladů ve společnosti SOMPO, a. s. - Hronek, František (Univerzita Pardubice, 2014)
Předmětem práce je analýza nákladů společnosti zabývající se svozem odpadů v okrese Pelhřimov. Na základě výsledků analýzy jsou navržena opatření ke snížení těchto nákladů. K optimalizaci svozových tras je použita Clarke - Wrightova metoda a k optimalizaci obsluhy uvnitř obcí je použit Fleuryho algoritmus. Ke snížení nákladů na pohonné hmoty je navržen přechod na alternativní paliva.
Possibilities of cost reduction in the SOMPO, a. s. company
Keywords: Clarke - Wrightova metoda; Fleuryho algoritmus; CNG; LPG; optimalizace svozových tras; Clarke - Wright method; Fleury's algorithm; optimization of collection lines