Konkurence bank při poskytování úvěrů - Semencová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá konkurenceschopností bank na českém trhu v oblasti poskytování spotřebitelských úvěrů. Teoretická část je zaměřena na popis bankovního sektoru a jeho fungování. Praktická část je věnována nalezení indikátorů konkurenceschopnosti bank a jejich vzájemné komparaci pro určení nejkonkurenceschopnější banky na českém trhu.
Banks competition by granting credits
Keywords: Bankovní sektor; obchodní banky; spotřebitelský úvěr; konkurenceschopnost bank; indikátory konkurenceschopnosti bank; The banking system; commercial´s banks; consumer´s credit; competitiveness of banks; indicators of banks competitiveness