Queer komunita v médiích - Hamříková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá současným a mediálně velmi frekventovaným tématem, medializace queer komunit. V úvodní části Vás seznámím s pojmem sociologie sexua-lity, a poté se zaměřím na konkrétní příčiny úspěšné queer emancipace z historického a sociologického hlediska. Pomocí semiotické analýzy budu rozebírat současný jediný televizní magazín Q.
Queer Community in Media
Keywords: sociologie sexuality; historický a sociologický vývoj; medializace; žánrovost mediálních prostředků.; sociology of sexuality; historical and sociological development; promotion in the media; genre media resources