Poskytování sociálních služeb na místní úrovni - Modráčková, Nela (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce se zabývá poskytováním sociálních služeb se zaměřením na místní úroveň. Po úvodu následuje definování hlavních pojmů týkajících se problematiky sociálních služeb, jejich poskytování a financování. Poté je charakterizována situace poskytování sociálních služeb ve vybraném kraji a vybrané obci a následně je představen konkrétní poskytovatel sociálních služeb, který byl předmětem empirického výzkumu. Empirická část zahrnuje provedené dotazníkové šetření mezi klienty a vedoucími zaměstnanci Domova seniorů Drachtinka. Následuje zhodnocení současné úrovně fungování tohoto domova a následně je komparováno s dalšími vybranými poskytovateli sociální služby domov pro seniory.
Provision of social services at the local level
Keywords: sociální služby; domovy pro seniory; senioři; financování sociálních služeb; social services; retirement home; seniors; financing of social services