Language and power of Tom Stoppard Rozencrantz and Guildenstern are dead and Professional foul - Fischmannová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce pojednává o použití jazyka jako mocenského nástroje z pohledu teoretických konceptů Michela foucalta a Normana Fairclougha. Teoretické koncepty jsou ilustrovány na příkladech her Toma Stopparda Rozencrantz and Guildenstern are dead a professional foul.
Moc a jazyk v divadelních hrách Toma Stopparda Rozencrantz and Guildenstern are dead a Professional foul
Keywords: moc; jazyk; divadelní hry; Stoppard, Tom; Fairclough, Norman; Foucault, Michel