Extrakce a stanovení anabolických androgenních steroidů v moči - Řebíčková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem této bakalářské práce je shrnutí nejnovějších trendů ve stanovení anabolických androgenních steroidů v moči. Dále se práce zabývá dopingem a dopingovou kontrolou. Jsou uvedeny také účinky anabolických androgenních steroidů a zdravotní důsledky jejich užívání na lidský organismus.
Extraction and determination of anabolic androgenic steroids in urine
Keywords: Doping; anabolické androgenní steroidy; extrakce; stanovení; chromatografie; moč; Doping; anabolic androgenic steroids; extraction; determination; chromatography; urine