Zapojení Zdravotnického operačního střediska do péče o triage pozitivního pacienta - Lacinová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na činnost operátorů zdravotnického operačního střediska, kteří se do určité míry zapojují do péče o polytraumatizované pacienty. V této práce jde konkrétně o pacienty označené jako triage pozitivní. V teoretické části je popsána samotná triage pozitivita, mechanismy úrazu a práce operátorů na zdravotnickém operačním středisku. V části praktické je popsáno zapojení operátorů konkrétního zdravotnického operačního střediska do péče o triage pozitivního pacienta. Tím střediskem je Zdravotnické operační středisko Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina. Ve výzkumné části práce jsou vloženy grafy, které znázorňují dojezdové časy a počty polytraumatizovaných pacientů na území Kraje Vysočina za poslední dva roky, a to za rok 2013 a 2014.
Involvement of a Medical Operation Center in to the care for Triage Positive Patient
Keywords: polytrauma; triage positive patient; mechanism of injury; emergency dispatch centre; dispatch management; triage pozitivní pacienti; mechanismus úrazu; zdravotnická operační střediska; operační řízení