Průřez technikami iluminovaného rukopisu : technika knižní malby z pohledu iluminátora - Dřevíkovská, Jana (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce pojednává o technologiích a technikách používaných při tvorbě iluminací u středověkých rukopisů. Mapuje rozdílnosti v postupech a metodách jednotlivých malířů - iluminátorů, srovnává receptury a vzájemné ovlivňování autorů.
Keywords: rukopisy; knižní malby; iluminace; iluminátoři