Restaurování souboru malířských uměleckých děl na papíru - Klimszová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá restaurováním tří odlišných malířských děl na papírové podložce tempery či kvaše Ukamenování svatého Štěpána jáhna, tempery s názvem Sursum corda od Václava Hradeckého a suchého pastelu Návrh k fresce od Jana Preislera, dále komplexním restaurováním prvků ze souboru Dětenického betlému vyrobených kombinovanou technikou, především ze dřeva a papírmašé.
Restoration of Set of Painting Artworks on Paper
Keywords: restaurování; papír; tempera; Hradecký, Václav; suchý pastel; Preisler, Jan; betlém; papírmašé; restoration; paper; tempera; Hradecký, Václav; dry pastel; Preisler, Jan; Bethlehem; papier-mâché