Aplikace pro podporu činnosti zkušebny - Bárnet, Michal (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá programovacím jazykem Java a jeho přístupem k databázím. Je v ní provedena rešerše přístupových metoda jazyku Java do relačních databází. Dále je probrána teorie návrhu tří základních databázových modelů. Na závěr je představena aplikace, na které jsou předešlé teoretické znalosti převedeny do praxe. Cílem práce bylo vytvořit GUI aplikace, která bude využita oddělení zkušebna pro potřeby uložení, editace a tvorbu sumářů z měřených dat. Aplikace spolupracuje s databází Oracle.
Applications that support testing departments
Keywords: relační databáze; návrh databáze; Oracle; Java GUI aplikace; Java; JDBC; ORM; relational databases; database design; Java GUI applications