ZMĚNY V ORGANICKÝCH FÓLIÍCH VYVOLANÉ VUV/UV ZÁŘENÍM - Jandura, František; Schwarz, Jiří; Němec, Tomáš; Knotek, Petr (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce je věnovaná studiu fotoindukovaných jevů na komerční fotocitlivé folii RapidMask. Pomocí infračervené spektroskopie byla provedena charakterizace folie. U folie byla stanovena kinetika fotoindukovaných změn pro různé zdroje záření, v případě VUV zdroje záření byl studován i vliv prostředí. Materiál byl nejcitlivější na UV záření, kde na změnu do ustáleného stavu stačí intenzita 0,1 W/cm2.
CHANGES IN ORGANIC FOIL INDUCED BY VUV / UV RADIATION
Keywords: Fotoindukce; VUV; UV; Photoinduction; VUV; UV