Projevy matrice při prvkové analýze moči metodou ICP OES - Dvorníková, Ivona (Univerzita Pardubice, 2000)
Práce se zabývá studiem matričních vlivů při stanovení sodíku, draslíku, hořčíku, vápníku a stopových prvků v moči metodou ICP OES. Jako nejvýhodnější způsob eliminace vlivů matrice je stanovena metoda vnitřního standardu.
Matrix effects in element analysis of urine by ICP AES
Keywords: optická emisní spektrometrie; sodík; draslík; hořčík; vápník; stopové prvky; moč; vliv matrice