Analýza činností Městské policie Jičín - Šritrová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce má sloužit k objasnění činnosti obecní policie a cílem je provést analýzu činnosti Městské policie Jičín. Po zařazení do systému veřejné správy bude stručně popsán historický vývoj komunálních policejních sborů, vymezen legislativní rámec a úkoly obecní policie. Následuje popis Městské policie Jičín a jejich činností. V závěru bude na základě dotazníkového šetření zhodnoceno vnímání Městské policie Jičín obyvateli města Jičína.
Analysis of activities of Municipal police Jičín
Keywords: městská policie; veřejný pořádek; místní záležitosti veřejného pořádku; strážníci; municipal police; public order; local public order; patrolman