Prevence kriminality mládeže v Chrudimi - Vašíčková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce má za úkol vytvořit ucelený přehled o systému prevence kriminality mládeže v Chrudimi. Zabývá se prevencí kriminality mládeže z obecného hlediska a charakterizuje organizační strukturu složek zabývajících se prevencí kriminality mládeže v Chrudimi a návazných služeb. Praktická část zjišťuje, jak programy neziskové organizace Šance pro Tebe působí na rizikovou mládež v rámci prevence kriminality ve městě Chrudim. Výzkum byl proveden pomocí metody polostrukturovaných rozhovorů a data poté analyzována pomocí metody otevřeného kódování.
Prevention of the Youth Rate of Crime in the Towm of Chrudim
Keywords: prevence; kriminalita; mládež; Chrudim; prevention; youth; crime