Herní design - Černík, Jiří (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce je zaměřena na herní design. V práci jsou popsány nejběžnější metodiky a metody, které jsou využívány při návrhu a vývoji počítačových her s důrazem na metody využívané hojně i mimo vývoj počítačových her (např. SCRUM). V praktické části práce popisuje vývoj hry, především pak sepsání design dokumentu a implementaci hry dle tohoto dokumentu. Ukázková hra vychází z kombinace žánrů RPG a strategie s využitím evolučních schémat.
Game Design
Keywords: herní design; metody vývoje; design dokument; evoluční schémata; game design; methods of game development; design document; evolution schemes