Statut Baby Friendly Hospital Initiative a 10 kroků k úspěšnému kojení - Zaplatílková, Jana (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato teoreticko-průzkumná bakalářská práce se zabývá tématem Baby-Friendly Hospital Initiative (BFHI) a 10 kroků k úspěšnému kojení. V teoretické části jsou zahrnuty poznatky týkající se organizací, které tento program podporují. Dále se v teoretické části nachází informace ohledně samotného kojení a jeho výhod pro matku i dítě. Teoretická část navazuje na techniku a polohy během kojení. Jako další se v ní nachází poznatky ohledně alternativního krmení novorozence. V praktické části práce bylo zjišťováno, zda se v nemocnici okresního typu označené statutem BFHI dodržuje již zmíněných 10 kroků k úspěšnému kojení a zda ženy dostávají dostatek informací a podpory ze strany ohledně kojení ze strany zdravotnického personálu. Dotazníkové šetření proběhlo v okresní nemocnici a k analýze bylo využito 54 dotazníků.
The Baby-Friendly Hospital Initiative and 10 steps to successful breastfeeding
Keywords: Baby-Friendly Hospital Initiative; WHO; UNICEF; kojení; novorozenci; Baby-Friendly Hospital Initiative; WHO; UNICEF; breastfeeding; newborns