Studie zdvoukolejnění traťového úseku Poděbrady - Chlumec nad Cidlinou - Chlubna, Michal (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá studií zdvoukolejnění železniční trati v úseku mezi Poděbrady a Chlumcem nad Cidlinou. V úvodní fázi práce jsou shrnuty získané poznatky o dotčeném území, železniční infrastruktuře a provozu v něm. Dále je zpracováno řešení směrového a výškového průběhu stávající trati podle dat správce infrastruktury. V návrhu je zpracováno několik variant řešení trasování dvoukolejné trati 020 a jejich napojení na stávající infrastrukturu s ohledem na zásady projektování železničních tratí. Závěr práce obsahuje zhodnocení jednotlivých navržených variant.
Study of extension of the railway line section Poděbrady - Chlumec nad Cidlinou into double-track line
Keywords: železniční trať; dvoukolejná trať; železnice; traťová rychlost; dopravní stavba; railway track; double-track line; railway; line speed; transport structure