Kondenzované fosforečnany Al, Zn jako nové antikorozní pigmenty - Socha, Martin (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá studiem ekologicky nezávadných antikorozních piogmentů připravených termickou kondenzací směsné sloučeniny odvozené od cyklo-tetrafosforečnanu zinečnatého a od vyššího lineárního fosforečnanu hlinitého.
Condensed phosphates Al, Zn as new-anticorrosive pigments
Keywords: antikorozní pigmenty; kondenzované fosforečnany; koroze; nátěrové hmoty; ekologické pigmenty