Provozně-ekonomická situace podorlických lokálek a možnosti řešení vedoucí k zefektivnění provozu a přepravy na nich - Fuchsa, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá na příkladu tří železničních tratí v Podorlicku - Častolovice - Solnice, Doudleby nad Orlicí - Rokytnice v Orlických horách a Dobruška - Opočno pod Orlickými horami - problematikou provozně-ekonomické situace regionálních železnic. Úkolem práce bylo po analýze situace a postavení podorlických lokálek během jejich historického vývoje i v současnosti navržení možných řešení, které by vedly k zefektivnění provozu a zvýšení přepravy na nich. Práce se ve svém závěru rovněž zaměřila na připravovaný projekt Dráhy Orlických hor a to především z pohledu vztahu k již existujícím železničním tratím v regionu Podorlicka.
Operational-economic situation of local railways in the Podorlicko region and possibilities of solutions leading towards their more effective operation and transport
Keywords: železniční doprava; regionální železnice; Podorlicko; projekty; Ekonomika; railway transport; regional railway; Podorlicko region; Projects; Economy