Osobnosti české slovenistiky ve 20. století v historických vědách - Klonová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce "Osobnosti české slovenistiky ve 20. století v historickém bádání" se zabývá českými slovenisty, kteří zasvětili svůj život psaním převážně historie Slovinska a jihovýchodní Evropy. Cílem práce je vytyčit nejvýznamnější osobnosti této doby a zmapovat přesnou oblast jejich zájmu. Kdo se angažuje například v univerzitní výuce a také jaký náhled na Slovinsko nám dávají učebnice a popularizační příručky.
Prominent Personalities of the 20th Century Czech Slovenian Studies in Historical Sciences
Keywords: české osobnosti; Slovinsko; historie; česko-slovinské vztahy; univerzitní výuka; učenice; příručky; Czech personalities; Slovenia; history; czech-slovenian relations; university teaching; textbooks; popular manuals