Zjišťování fyzikálně-chemických vlastností vybraných rozpouštědel - Drastilová, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 1995)
Tato práce se soustředila na zjišťování fyzikálně-chemických parametrů glykoléterů a údajů o jejich toxicitě. Byla stanovena rovnováha kapalina-pára při varu a absorpci těchto glykoléterů s těkavými organickými látkami, které se v praxi používají jako rozpouštědla. Poznatky plynoucí z jednotlivých měření jsou diskutovány ve výsledkové části této práce.
Determination of physico-chemical properties of selected solvents
Keywords: rozpouštědla; vlastnosti; absorpce; destilace; glykolether; toxicita