Návrh opatření pro obnovení provozu Jindřichohradeckých úzkokolejných drah - Vohnout, Jindřich (Univerzita Pardubice, 2024)
Téma se bude zaměřovat na současný stav Jindřichohradeckých úzkokolejných drah, jenž autora této práce tíží a proto se tímto tématem aktivně zabývá. Práce byla zadána společností Gepard Express, která taktéž usiluje o obnovení provozu. Bude zde popsán význam tratí, jejich technický stav a příčiny zastavení provozu, tvorba variant nových jízdních řádů, které budou přizpůsobeny současným potřebám a požadavkům cestujících. Při sestavování variant jízdních řádů budou zohledňovány nejen technické možnosti, ale také ekonomické aspekty, které hrají klíčovou roli v udržitelnosti provozu. Tyto varianty jízdních řádů budou detailně porovnány. Pomocí různých metod se porovnají různé varianty řešení. Výsledkem práce se stane komplexní návrh jízdních řádu, který bude zahrnovat ekonomické aspekty po obnovení provozu Jindřichohradeckých úzkokolejných drah.
Proposal for arrangements to restore the operation of the Jindřichův Hradec narrow gauge railway
Keywords: vlaky; tratě; Jindřichův Hradec; Obrataň; Kamenice nad Lipou; Nový Bystřice; jízdní řády; trains; tracks; Jindřichův Hradec; Obrataň; Kamenice nad Lipou; Nový Bystřice; timetables