Pracovněprávní důsledky přeměn právnických osob - Fiebichová, Eva (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá pracovněprávními následky přeměn právnických osob. Teoretická část je zaměřena na popis jednotlivých přeměn a vysvětlení vztahů mezi zaměstnanci a zaměstnavatelem a novým zaměstnavatelem. Praktická část ukazuje, k jakým změnám došlo v konkrétním podniku po akvizici. Na závěr jsou podána doporučení.
Labour-law consequences of the transformation of legal entities
Keywords: employees; employers; labour-law relationships; merger; acquisition; zaměstnanci; zaměstnavatelé; pracovněprávní vztahy; fúze; akvizice