Pojištění vozidel - Osvald, Marek (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá procesem likvidace pojistných událostí z pojištění vozidel a zejména problematikou pojistných podvodů v téže oblasti, které jsou v poslední době silně na vzestupu. Zabývá se též nástroji pro odhalování pojistných podvodů a poukazuje na možné příčiny vedoucí k páchání tohoto trestného činu. Z těchto nástrojů a příčin vychází nový návrh opatření napomáhající v boji proti tomuto nezákonnému jednání.
Vehicle insurance
Keywords: pojistné podvody; detekce; prevence; pojistné události; pojištění; insurance fraud; detection; prevention; insured accident; insurance