Enzymové biosenzory - Šimerdová, Lýdie (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se v úvodu stručně zabývá definicí biosenzorů a jejich historií. Další část práce je věnována rozdělení biosenzorů podle použitého fyzikálně-chemického převodníku nebo podle výběru biorekogniční složky biosenzoru. V závěru této práce se soustředím na enzymové biosenzory, převážně na jejich konstrukci a možnosti využití.
Enzyme biosensors
Keywords: biosenzory; enzymy; analyt; bioreceptory; převodníky; biosensors; enzymes; analyte; bioreceptors; transducers