Sociální, psychologické a edukační aspekty výkonu trestu odnětí svobody v České republice - Plch, Jakub (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zaměřuje na výkon trestu odnětí svobody z hlediska sociálního, psychologického a edukačního a na dopad trestu do osobní sféry odsouzeného. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část práce se zabývá filozoficko-historickými aspekty, které souvisejí s vězeňstvím a výkonem trestu odnětí svobody, dále pak právní úpravou této problematiky a také její sociální, psychologické a výchovné aspekty včetně možné resocializace pachatelů. Praktická část sleduje problematiku výkonu trestu odsouzených v kontextu s probíranou problematikou.
Social, Psychological and Educational Aspects of the Execution of the Confinement in the Czech Republic
Keywords: výkon trestu odnětí svobody; vězení; odsouzené osoby; penitenciární péče; execution of confinement; prison; convicted person; penitenciary care