Vývoj světových burz cenných papírů v období ekonomické krize - Pecháček, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku akciových trhů. Teoretická část je věnována charakteristice kapitálových trhů. Jsou zde vymezeny základní pojmy, hlavní světové burzovní domy a způsoby obchodování. Následně jsou provedena porovnání vývoje světových burz s pražskou burzou v období ekonomické krize s výpočtem jejich korelací. V poslední kapitole je shrnutí zjištění s vlastním vyjádřením názoru autora.
Stock exchanges' development in times of economic crisis
Keywords: kapitálový trh; světové akciové burzy; burzovní obchody; indikátory trhu; kapitálové trhy; capital markets; world stock exchange; exchange trading; capital market indicators